Топола – Општина Топола је уложила у уличну расвету 3.500.000 динара. У току је јавна набавка за проширење постојеће расвете. До сада је радове изводило предузеће „Електро енерџи“ из Београда.

„Све је спремно за пуштање у рад четири правца, четворски крај у Белосавцима, Крћевац поред ресторана Орион, засеок Прокићи у Трнави и Метеризе у Божурњи. Овде су сви радови завршени и само су техничке ствари у питању да би се пустило и то ће бити наредних дана решено. У току је уговарање за нову расвету дела Винче, засеок Шаревац, Пласковац од школе ка Маслошеву, правац Божурња – Овсиште од главног пута ка Руднику према Сандићима. Такође, скупљамо сагласности за Шаторњу, улазак поред радне задруге на некадашњем клизишту али нам ту путеви Србије праве проблем са сагласношћу за подизање стубова због дренажних канала који ту постоје и тренутно покушавамо да нађемо неко заједничко решење. Пројектује се и правац Винча – Пласковац засок Вучјак“, изјавио је председник СО Топола Драган Јовановић.

Он је додао да се уговара нова расвета у селу Шуме, улаз у село из правца Наталинаца, док у  селима  Клока и Јунковац треба одредити  приоритете.

ТопПрес