Саобраћај се на овој деоници одвија успорено, фото: ТопПрес

Проходност путева у Србији јутрос је добра, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Умерен број возила присутан је на ауто-путевима, па се на наплатним рампама пролази без задржавања, а слично је на магистралним и регионалним правцима на којима је такође, проходност добра.

Променљиво стање коловоза и најављене падавине захтеваће опрезнију вожњу, прилагођену стању и условима на путу, додаје се у саопштењу.

Радови на путевима, без чекања на наплатним рампама

На ауто-путу Е-70, у зони петље Рума, у смеру ка Београду, до 14. јуна обављају се радови на појачаном одржавању, саопштило је Јавно предузеће „Путеви Србије“.

За саобраћај је затворена претицајна и возна саобраћајна трака, док се саобраћај одвија зауставном саобраћајном траком.

На путу Инђија- Нови Сланкамен, 14. јуна трају радови на реконструкцији коловозног застора. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила.

На ауто-путу Е-763, петља Таково – петља Љиг, до 21. маја, од 7 до 15 сати, обављају се радови на кошењу траве у разделном појасу. Радови се изводе у покрету, за саобраћај је затворена претицајна саобраћајна трака у оба смера.

На путу Јокина Ћуприја- Борова Глава, до 21. маја, од 7 до 15 сати, трају радови на одржавању. Саобраћај се одвија тако што је повремена обустава једног смера у току радова.

На путу Састав Река – Стрезимировце, до 31. маја, од 7 до 15 сати, радови на редовном одржавању. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила.

На наплатним станицама на аутопутевима у Републици Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције у 07:35, задржавања на излазу за теретна моторна, на граничном прелазу Хоргош, возила је 150 минута, на Келебији 300 минута, а на прелазима Шид и Батровци, 180 минута.

На осталим граничним прелазима нема дужег задржавања за све категорије возила.

ТопПрес/ Извор: Танјуг