FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bk FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bk

У 33 града и општине у току су радови на пројектима који се реализују у сарадњи са Канцеларијом за управљање јавним улагањима. За четири године обновљено је 347 објеката јавне намене. То су школе, мостови, домови здравља.

Канцеларија за управљање јавним улагањима је до сада у сарадњи са локалним самоуправама реализовала пројекте у више од 100 општина у Србији, рекао је за РТС директор те канцеларије Марко Благојевић.

„Имамо готове објекте у 88 градова и општина а тренутно се ради у 33. У току је обнова у седам великих клиничких центара“, рекао је гостујући у Дневнику РТС-а Марко Благојевић.

За прву фазу обнове Ургентног центра одвојено је 190 милиона динара колико ће коштати само обнова свих зграда које припадају тој установи.

„Ради се у Тиршовој, а током лета ће почети радови и унутра. Комплексно је радити у објекту у ком су пацијенти. Ради се у још седам објекта, а у току је израда пројекта за нове зграде Онкологије и Народног фронта, као и пројекат везан за Ортопедску клинику на Бањици. У јулу ће после девет година бити отворена болница ‘Драгиша Мишовић’ у коју је после пожара уложено девет милиона евра“, рекао је Благојевић.

До 18. маја ове године обновљено је 347 објеката јавне намене. То су школе, мостови, домови здравља. Подједнака пажња се поклања и централним објектима, али и сеоским амбулантама.

Добар пример је општина Мионица где је реализовано 26 пројеката. Реч је о реконструкцији школа, шест клизишта, водоводне мреже и десет мостова на територији те општине, рекао је за РТС председник општине Бобан Јанковић.

„Проблеми су ту да се решавају и људи који раде на пројектима ту су да пронађу решења, а не да их праве. У протекле две године смо повукли више од милијарду динара за реализацију пројекта“, каже Јанковић.

Да проблема приликом пројектовања има слаже се и Марко Благојевић.

„Ми радимо са општинама које су активне, које раде на припреми пројеката, са којима имамо добру динамику сарадње. Ми пружамо техничку подршку локалним самоуправама – што је општина активнија то ће више пројеката бити реализовано. У више од сто општина смо оставили трага и настављамо даље“, рекао је за РТС директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић.

ТопПрес/ Извор: РТС