Радови на великим инфраструктурним пројектима одвијају се без прекида, уз примену свих мера предвиђених у циљу сузбијања заразне болести ковид19, а у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре прецизирају да је тренутно на преко 100 градилишта ангажовано више од 5.700 радника.

Они су ангажовани на пројектима у области саобраћајне и комуналне инфраструктуре и изградњи станова за снаге безбедности, у укупној вредности од око 3,5 милијарди евра односно 415 милијарди динара.

Извођачи су дужни да радницима обезбеде сву потребну заштиту и да примењују све мере које је прописала Влада Србије у циљу спречавања ширења корона вируса, што укључује и регистровање и пријављивање евентуалних случајева заразе.

У току су радови на изградњи 290 километара аутопутева и брзих саобраћајница и на њима ради скоро 1.000 радника.

То су обилазница око Београда, Моравски коридор, аутопут Сремска Рача-Кузмин, аутопут и брза саобраћајница Рума-Шабац-Лозница и други.

Такође, на реконструкцији, рехабилитацији и одржавању државних и локалних путева ради укупно око 1.900 радника, а укупна дужина деоница је 453 километра.

На пројектима на железници ангажовано је више од 1.500 радника, на више од 300 километара деоница у изградњи и реконструкцији, укључујући брзу пругу Београд – Будимпешта, као и регионалне пруге.

Гради се, како наводе у Министарству, више од 2.400 станова за снаге безбедности, на којима ради укупно скоро 1.000 радника у: Београду, Новом Саду, Нишу, Краљеву, Крагујевцу и Сремској Митровици.

На пројектима у области комуналне инфраструктуре, водног и ваздушног саобраћаја, ангажовано је укупно више од 350 радника.

ТопПрес/ Извор: Танјуг