Топола – Први човек општине Топола Игор Петровић  и његова заменица Јасна Вуковић посетили су јутрос ОШ „Карађорђе“ и том приликом даривали будућим првацима ранчеве са светло – рефлектујућим детаљима. У наставку дана председник је обишао и ОШ „Сестре Радовић“ у Белосавцима где је такође првацима поделио ранчеве. Локална самоуправа је ове године обезбедила 138 ранчева колико и има ђака првака, за 30 мање него прошле године.

Фото: ТопПрес

„Највише првака је кренуло у ОШ ‘Карађорђе’ непуних 80 ученика, то је све мање на жалост. Ми смо за њихов почетак обезбедили ранчеве, остале Основне школе ће сутра обележити тај свечани пријем најмлађих када ће им бити уручени поклони.  Пожелео бих свим ученицима срећну и успешну нову школску годину и верујем да ћемо остати у зеленој зони тако да ће ученици моћи да нормално похађају наставу у школи са часовима од 45 минута“, изјавио је Игор Петровић, председник општине Топола.

Фото: ТопПрес
Основна школа у Белосавцима ове године богатија је за 13 ђака првака. Да њихов почетак буде лакши побринула се и трговина „Симић“ из овог села дарујући будуће основце пригодним поклонима.
„У нашој матичној школи биће седам првака, у Маскару четворо и један ученик у Загорици, то су наша издвојена одељења. Имамо и два пара близанаца што је реткост, два дечака и две девојчице. Добили су и разне поклоне поред ранчева, трговина Симић је донирала пакете школског прибора и из свог асортимана послужење за децу у виду пецива“, казала је Слађана Мијовић, директорка ОШ „Сестре Радовић“ из Белосаваца.
Два пара близанаца ове године у Белосавцима, фото: ТопПрес
Ранчеви ће сутра бити одељени и у Основним школама у Доњој Шаторњи, Наталинцима и Горњој Трнави. Основни циљ акције поделе светло-рефлектујућих ранчева је повећање безбедности најмлађих учесника у саобраћају, на који Општина Топола, у сарадњи са Саветом за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима на територији општине Топола, ставља посебан акценат.
ТопПрес
Прваци са родитељима у школским клупама, фото: ТопПрес