Расписан јавни позив за подношење пријава за бесповратна средства у оквиру пројекта 50-40-10

Расписан јавни позив за подношење пријава за бесповратна средства у оквиру пројекта 50-40-10

Топола – Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде расписало је Први Јавни позив за подношење пријава за утврђивање права на коришћење бесповратних средстава у оквиру Пројекта за конкурентну пољопривреду у 2021. години (50-40-10), објављено је на сајту општине Топола.
Рок за подношење пријава је од 5. маја до 4. јуна 2021. године.
Предмет овог Јавног позива су инвестиције и прихватљиви трошкови који се односе на унапређење конкурентности примарне биљне производње, у области производње воћа, поврћа, грожђа и цвећа.
Подсетимо, Јавни позив подразумева да физичко лице – пољопривредник или привредни субјект добија 50% бесповратних средстава са ПДВ-ом, има учешће од само 10%, а за преосталих 40% узима кредит од пословне банке.
– минимална вредност прихватљивих трошкова (један или више предмета инвестиције) не сме бити мања од 20.000 евра у динарској противвредности.
– максимална вредност прихватљивих трошкова (један или више предмета инвестиције) не сме бити већа од 50.000 евра у динарској противвредности.
Детаљније информације можете видети кликом на линк http://uap.gov.rs/…/prvi-javni-poziv-za-podnosenje…/
Додатне информације могу се добити у служби за пољопривреду општине Топола или Агенцији за рурални развој општине Топола, улица Краљице Марије 1 као и на контакт телефон 034/ 6811274.
ТопПрес

KOMENTARI