Расписан је јавни позив за премију за млеко за први квартал ове године, трајаће до 15. априла, а премије ће бити исплаћене након завршетка јавног позива у року од 30 дана, речено је Танјугу у Министарству пољопривреде, водопривреде и шумарства.

Пријаве за премије за млеко се подносе као и до сада, преко млекара, а постоји и могућност непосредног пријављивања примарних произвођача.

Јавни позив за давања по хектару биће померен како би пољопривредни произвођачи имали довољно времена да провере и ажурирају своје податке у катастру, прикупе потребну документацију и регулишу уговорне односе али то, како наводе у Министарству, неће утицати на исплату субвенција, које ће пољопривредни произвођачи добити у исто време како је и планирано.

Наиме, јавни позив за давања по хектару ће трајати месец дана уместо 45 дана, те ће обрада захтева и динамика исплате бити непромењена.

Из Министарства још једном подсећају пољопривредне произвођаче да крајњи рок за пријаву у систем еРПГ не постоји, те пољопривредници пријаву и обнову статуса газдинства могу да ураде све до тренутка подношења захтева за жељену субвенцију.

ТопПрес/ Извор: Танјуг