Акционарско друштво Електропривреда Србије (ЕПС) расписало је данас конкурс за избор новог генералног директора.

Како је објављено у огласу, конкурс је отворен до 15. септембра 2023. до када заинтересовани кандидати могу да шаљу своје биографије на мејл адресу belgrade@boyden.com.

Наведено је да је за оглашену позицију пожељно поседовање релевантне магистарске дипломе или најмање релевантне дипломе основних студија.

Неопходно је да кандидат течно говори енглески језик и да поседује висок ниво интегритета, изузетне комуникацијске вештине и агилност, као и организационе способности и способности управљања људским ресурсима.

Кандидат мора бити успешан руководилац који поседује највиши ниво менаџерских вештина, а мора имати и искуство у вези са енергетским сектором, као и искуство у корпоративним реформама и програмима трансформације.

Потребно је и да има најмање 10 година искуства на руководећим позицијама.

У огласу пише и да личност и искуство новог генералног директора морају изазвати поверење унутар и ван компаније.

Додаје се и да ће генерални директор у најближој сарадњи са Надзорним одбором, преузети водећу улогу у обликовању стратешког правца, комерцијалног успеха и будућег раста ЕПС-а.

Такође се наводи и да ће генерални директор ЕПС-а имати задатак да обезбеди лидерство, надзор и подршку за покретање трансформације и имплементацију стратегије компаније.

Неговање културе сталног побољшања и напора за управљање променама биће од кључног значаја са циљем прихватања трансформационихиницијатива и њиховог извршења, пише у огласу.

Наводи се и да ће кандидатима који буду ушли у ужи круг бити неопходан чист досије полицијских и пореских власти, као и других релевантних институција.

ТопПрес/ Извор: Танјуг