Министарство трговине, туризма и телекомуникација расписало је конкурс за доделу дотација за финансирање пројеката у области развоја туризма у овој години, а за ову намену обезбеђено је 125 милиона динара.

Захтеви за коришћење средстава које је Министарство туризма понудило за пројекте промоције могу се подносити до краја марта, а за инфраструктурне пројекте до 1. октобра.

Учешће средстава министарства у финансирању туристичке инфраструктуре може бити до 100 посто укупне вредности пројекта, а за пројекте промоције до 50 одсто вредности.

Право на коришћење бесповратних средстава за пројекте промоције, манифестације и едукације у туризму имају дестинацијске менаџмент организације, привредно друштво, односно друге организације и институције чији је оснивач Влада или јединица локалне самоуправе, а које нису индиректни корисник буџета.

Такође, право на учешће имају и правна лица у коме је Република Србија већински власник и правно лице које управља туристичким простором или објектима туристичке инфраструктуре и супраструктуре.

У Министарству додају да право на коришћење бесповратних средстава имају и органи АП Војводина у чијој су надлежности послови из области туризма, као и правна лица основана од стране АП Војводина којима је поверено обављање послова из области туризма, јединице локалне самоуправе, туристичке организације као и друга правна лица основана од стране локалне самоуправе којима је поверено обављање послова из области туризма, као и непрофитне институције.

Сви корисници, осим непрофитних институција, имају право да конкуришу и за средства за инфраструктурне пројекте.

ТопПрес/ Извор: Танјуг