Бетонске бандере у Војковцима, фото: ТопПрес

Кабинет министра без портфеља задуженог за регионални развој и координацију рада јавних предузећа расписао је конкурс за доделу бесповратних средстава земљорадничким и пољопривредним задругама у Србији.

У питању је Програм подршке спровођењу мера равномерног регионалног развоја кроз учешће државе у економско-финансијским подстицајима за земљораднике и задругаре у 2019. години на територији целе земље.

У огласу се каже да се конкурс нарочито односи на пољопривреднике и задругаре у Нишавском, Топличком, Пиротском, Јабланичком, Пчињском управном округу и АП Косово и Метохија.

Специфични циљеви који би требало да се остваре овим програмом финансирања, каже се у огласу, је оснивање задруга у срединама где оне не постоје, унапређење производње сировина за повећање производње млека, меса, воћа, као и за техничко-технолошко опремање задруга и друго.

Максималан предвиђен износ бесповратних средстава за новоформиране задруге је 7,5 милиона динара, за старе задруге 15 милиона, а сложене задруге могу да добију и до 60 милиона динара.

Рок за подношење пријава је до 15. августа ове године за новоформиране и старе задруге, а за сложене рок је до 1. септембра ове године.

ТопПрес/ Извор: Танјуг