Расписан позив за суфинансирање пројеката заштите земљишта

Расписан позив за суфинансирање пројеката заштите земљишта

Министарство заштите животне средине расписало је јавни конкурс за суфинансирање пројеката којима је циљ очување и заштита земљишта као природног ресурса, а градови и општине имају рок од 20 дана да се пријаве на овај позив, саопштено је данас из овог министарства.

Ресорна министарка Ирена Вујовић објашњава да ће Министарство суфинансирати до 80 одсто укупних средстава потребних за реализацију ових пројеката и позвала локалне самоуправе да конкуришу за средства.

„Подржаћемо оне пројекте чијом ће се реализацијом поправити квалитет земљишта, а тиме се директно утиче и на квалитет животне средине. На овај начин, дајемо могућност за трајни опоравак и очување деградираног земљишта“, каже министарка.

Вујовић наводи да је дат кратак рок од 20 дана, јер како каже животна средина не може да чека.

„Циљ нам је да подстакнемо локалне самоуправе да што пре уђу у процедуру и да, уз подршку државе што пре реализују пројекте“, рекла је она.

Истиче да очекује да ће општине и градови, као и на претходним конкурсима, показати брзину и одговорност, а да је држава ту да подржи све добре идеје које имају перспективу да мењају еколошку слику Србије набоље.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI