„Пројекат конкурентне пољопривреде Србије, расписан је данас, а заинтересовани од 4.децембра могу да шаљу пријаве за средства која ће им бити доступна, а крећу се од 25.000 до 400.000 евра.

Како је најављено на данашњој конференцији, овај пројекат се финансира уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Светске банке (СБ) по финансијском моделу 50:40:10.

Овај модел значи да је 50 одсто од укупне вредности инвестиције са припадајућим порезима бесповратно, 40 одсто финансира се из кредита пословних банака, док је обавезно учешће самих пољопривредника 10 одсто.

„Пројекат конкурентне пољопривреде Србије“ настао је 2020. на иницијативу ресорног министарства и уз финансијску подршку СБ, а у циљу оснаживања микро, малих и средњих пољопривредних произвођача и предузећа, али и унапређења целокупне пољопривредне производње и конкурентности Србије.

Ово је трећи јавни позив који се расписује.

Директни корисници „Пројекта конкурентне пољопривреде у Србији“ су физичка лица, носиоци комерцијалних породичних пољопривредних газдинстава, задруге, предузетници, микро, мала и средња предузећа.

ТопПрес/ Извор: Танјуг