Министарство културе и информисања расписало је данас конкурсе за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја намењених особама са инвалидитетом, за интернет медије, телевизије, радио, штампане медије и сервисе новинских агенција, медије са седиштем на Косову и Метохији, као за медијске садржаје на језицима мањина.

Конкурси су расписани и за суфинансирање пројеката организовања стручних, научних и пригодних скупова, као и унапређивање професионалних и етичких стандарда у области јавног информисања.

Расписани су конкурси и за суфинансирање производње медијских садржаја намењених припадницима српског народа у земљама региона и за суфинансирање производње медијских садржаја који промовишу и афирмишу теме из области културе.

Министарство је за конкурс за суфинансирање производње медијских садржаја намењених особама са инвалидитетом издвојило 15 милиона динара, за суфинансирање пројеката интернет медија 30 милиона динара, док је за суфинансирање медијских садржаја телевизија планирано 70 милиона динара.

За суфинансирање радијских пројеката одвојена су 32 милиона, за штампане медије и сервисе новинских агенција 35 милиона, за унапређивање професионалних и етичких стандарда 18 милиона динара, а за производњу медијских садржаја намењених припадницима српског народа у земљама региона 29 милиона динара.

За суфинансирање медијских садржаја који промовишу теме из области културе планирано је 30 милиона динара, за суфинансирање медијских пројеката медија чије је седиште на Косову и Метохији је планирано 10 милиона динара, док је за производњу садржаја на језицима националних мањина издвојено 41 милиона динара.

Конкурси је отворен до 6. априла, а одлука о расподели новца се доноси најкасније 90 дана од дана закључења конкурса, објављено је у огласу у Политици.

ТопПрес/ Извор: ФоНет