Министарство информисања и телекомуникација расписало је данас девет конкурса за суфинансирање у области јавног информисања за ову годину, а за које је опредељено 310 милиона динара, а који трају до 12. априла.

Расписани су конкурси за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за радио, телевизију, интернет, штампане медије и сервисе новинских агенција, за електронске медије чији издавачи имају седиште на територији АП Косово и Метохија, за производњу медијских садржаја на језицима националних мањина и садржаја намењених особама са инвалидитетом, као и за пројекте за унапређивање професионалних и етичких стандарда, наводи се у саопштењу.

Како се наводи, конкурси су расписани ради пружања финансијске подршке производњи медијских садржаја који доприносе остваривању јавног интереса у области јавног информисања, као и за суфинансирање пројеката организовања и учешћа на стручним, научним и пригодним скуповима и унапређивања професионалних и етичких стандарда.

Одлуке о расподели средстава биће донете најкасније у року од 90 дана од дана закључења конкурса.

Конкурс је расписан за суфинансирање пројеката, организовања и учешћа на стручним, научним и пригодним скуповима као и унапређивања професионалних и етичких стандарда у области јавног информисања у 2023. години
Такође за суфинансирање пројеката, производње медијских садржаја за интернет медије у 2023. години, као и за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за радио.

Поред тога, конкурс је расписан и за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за штампане медије и сервисе новинских агенција, као и за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја који се реализују путем електронских медија чији издавачи имају седиште на територији АП Косово и Метохија у 2023. години.

Конкурси су и за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја намењених припадницима српског народа у земљама региона, као и за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за телевизије.

Предвиђено је и суфинансирање пројеката производње медијских садржаја на језицима националних мањина, као и суфинансирање пројеката производње медијских садржаја намењених особама са инвалидитетом у 2023. години.

Конкурси трају од данас до 12. априла, а рок за доставу пријава за чланове комисија за конкурсе је 20 дана. Министарство позива сва медијска и новинарска удружења, која су регистрована најмање три године пре датума расписивања конкурса, да предложе чланове конкурсних комисија као и медијске стручњаке да се пријаве за чланове конкурсних комисија.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

CAPTCHA