Ратко Николић подржао бесплатну школу рукомета у  Аранђеловцу

Ратко Николић подржао бесплатну школу рукомета у Аранђеловцу

Аранђеловац –  Некада су игралишта била пуна деце која су по цео дан шутирала или тапкала лопту. Медаље у екипним спортовима се нижу из године у годину, а многи клинци данас немају могућност да крену стопама својих идола. Шампиони и компанија Моззарт желе да врате спорт деци. У сарадњи са бројним освајачима медаља, Моззарт покреће велики пројекат Бесплатне школе спорта, у оквиру којег ће шест месеци финансирати тренинге фудбала и одбојке у Београду, кошарке у Нишу и рукомета у Аранђеловцу. У том периоду ће око 300 малишана моћи да тренира без икакве накнаде, што је велика олакшица за родитеље, а акцију су подржала највећа имена нашег спорта, међу којима је и легендарни пивот Ратко Николић.

Власник светске бронзе и некадашњи капитен репрезентације одржаће јавни час рукомета 24. априла у родном Аранђеловцу, а најбољи полазници школице иду у његов летњи камп. Пријаве за све спортове врше на адресу besplatneskolesporta@mozzartsport.com , а за рукомет трају до 22. априла. Учешће у аранђеловачкој школици могу узети дечаци и девојчице узраста од 8 до 11 година.

У току пријаве за бесплатну школу спорта, Фото: Бранко Старчевић

– Моззартов пројекат је феноменалан, као створен за рукомет… Да су се у моје време плаћале чланарине клубовима, не бих могао да тренирам. Много је важно да деци пружимо могућност да се баве спортом. Јавни час ће бити велики догађај за Аранђеловац, који је прави рукометни град, са два суперлигаша. Позивам родитеље да пријаве децу до 22. априла, а верујем да ће бити много талентованих, вредних и посвећених клинаца који ће уживати у школици – истакао је Николић.
Најбољи међу њима ће добити прилику да бесплатно похађају камп који се одржава крајем јуна и почетком јула, а тамо би требало да дође и селектор рукометне репрезентације Србије, прослављени шпански тренер Тони Ђерона.

Осим за рукомет, у току су пријаве и за преостала три спорта, на адресу besplatneskolesporta@mozzartsport.com. За фудбал и кошарку могу се пријавити дечаци од 7 до 10 година, за одбојку девојчице од 8 до 11 година, а за рукомет дечаци и девојчице узраста од 8 до 11 година.

Деца ће моћи да се упознају са својим узорима на јавним часовима, на којима ће бити одабрано по 70 полазника сваке школице. Пробни тренинг за фудбал је 4. априла на терену ФК Млади Мабат у Београду (пријаве до 2. априла), потом ће Весна Читаковић 10. априла на Новом Београду одржати јавни час одбојке (пријаве до 8. априла), а наш кошаркашки репрезентативац Стефан Јовић 17. априла у Нишу (пријаве до 15. априла).
Најбољи полазници сваке школице ће похађати престижне кампове Дејана Станковића (Деки 5), Милоша Теодосића (Тео 4), Александра Атанасијевића и Николе Росића (Плаy Воллеy), као и камп Ратка Николића.

ТопПрес

Пријаве су у току, фото: промо

 

KOMENTARI