foto MUPfoto MUP

У више одвојених акција широм Србије припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у циљу сузбијања општег криминала ухапсили су 67 особа, против 129 су поднете кривичне пријаве у редовном поступку, док је још осам приведено по претходно расписаним потрагама, саопштено је из МУП-а.

Одузето је укупно 83,1 килограм дроге, од чега је 82,8 килограма марихуане, око 28,6 грама хероина, 79,5 грама кокаина, 116,4 грама амфетамина, 179 комада таблета екстазија.

Због поседовања наркотика ради њихове даље продаје ухапшено је 25 особа, док су против 58 поднете кривичне пријаве у редовном поступку. МУП је нагласио да су на територијима Београда и Сомбора откривене две лабораторије за узгој марихуане у вештачким условима.

Један од акцената у акцијама спроведеним на територијама свих 27 полицијских управа у Србији био је и на сузбијању продаје дроге у непосредној близини школа и школским двориштима.

Припадници МУП-а одузели су и 13 пушака, од чега две полуаутоматске, 10 пиштоља и 287 комада муниције различитог калибра, а због недозвољеног поседовања или ношења оружја ухапшено је и задржано осам особа, док су кривичне пријаве у редовном поступку поднете против 13.

Приведено је и 20 извршилаца кривичних дела из области имовинских деликата, док су у редовном поступку кривичне пријаве поднете против 42 особе. Сви они се сумњиче да су извршили укупно 235 кривичних дела из области имовинских деликата.

Осим кривичних дела из поменутих области, ухапшени су и осумњичени, који се терете да су извршили кривична дела тешке повреде, угрожавања сигурности, недозвољене полне радње, полног узнемиравања, злостављања и мучења, недозвољеног преласка државне границе…

ТопПрес/Извор: Политика