Крагујевац – Јуче је отворен реконструисани Камени мост преко Лепенице, за који је Министарство за управу и локалну самоуправу из Фонда за локал определило 10 милиона динара, а министар Бранко Ружић је на отварању рекао да је тај мост симбол и културно добро Крагујевца.

„Пре извођења радова на санацији мост је, са аспекта стабилности, сигурности и функционалности био угоржен и оштећен, па му је носивост била смањена, а саобраћај ограничен“, рекао је министар.

Он је додао да је Градска управа увидела потребу да се овај мост обнови, израдила потребну пројектно-техничку документацију, а с обзиром да је мост под заштитом Завода за заштиту споменика културе, обезбедила потребну сагласност.

„Искористио бих прилику да похвалим управу Крагујевца која је веома брзо и ефикасно реализовала пројекат, али и извођача радова који је у року завршио радове“, рекао је министар.

Камени мост је први армирано-бетонски мост у Србији. Изградња овог моста је почела у месецу мају 1921. године, а завршен је две године касније.

Министар је подсетио и да је ове године из Фонда за локал подржано 77 пројекта са укупно око 490 милиона динара.

ТопПрес/ Извор: Танјуг