FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Изградња савремене поликлинике и реконструкција Опште болнице, највеће су инвестиције у аранђеловачком здравству, у последњих неколико деценија. Поликлиника, је завршена, ускоро почиње и реконструкција опште болнице, што за грађане значи квалитније здравствене услуге и лечење.

После седам месеци, комплетно је завршен нов поликлинички део, опремљене лекарске ординиције.Стигао је први скенер, а ускоро ће и остала медицинска опрема, за коју је Министарство здравља издвојило 40 милиона динара.

„Поликлиничи део захтева и бројнији кадар, ми смо министарству здравља, пре неколико месеци, поднели за одобрење пријема минимум 15 техничара и лекара,“ каже Нина Јеличић, в.д. директора Опште болнице у Аранђеловцу.

У поликлиничком делу, на око 800 квадрата, биће смештено 6 специјалистичких амбуланти.

То ће растеретити Општу болницу, која је одавно претесна за око 100.000 пацијета који се у њој лече.

Бољи услови за пацијенте ујединили су Општину и привреднике, окупљене око „Бекамент фондације“, да прикупе 60 милиона динара за изградњу поликлинике.

Исти рецепт примењен је и у изради пројекта реконструкције Опште болнице и добијено зелено светло из републичке Владе.

„Пројекат је од вишемилионске вредности, значи преко 5 милиона евра, значи биће нова опрема, трокреветне собе са тоалетом у свакој соби, централна клима,“ Бојан Радовић, председник Општине Аранђеловац.

Прво комплетно средјивање Опште болнице у Аранђеловцу, од изградње, пре пет деценија, финансираће држава.

Тиме ће, уз савремену поликлинику, око 500 запослених добити европске услове рада, а пацијенти,квалитније здравствене услуге.

ToпПрес/ Извор: РТС, Невенка Ђелић