Републички фонд за здравствено осигурање у сарадњи са Националном службом за запошљавање спроводи програм Моја прва плата, а одобрено је 193 позиција за територију целе Србије, рекла је данас Ива Лукић Ђорђевић, директорка за људске ресурсе РФЗО.

Она је у разговору за Танјуг навела да се на 193 позиције може примити 197 особа које ће се, како каже, стручно оспособљавати у РФЗО.

Конкурс је расписан за целу Србију, а могу да се пријаве особе млађе од 30 година које имају средње стручно образовање стечено у школама које трају четири године, као и дипломирани правници или економисти.

„Идите на портал Моја прва плата, изаберите послодавца РФЗО Београд и све позиције ће вам бити излистане. Можете да направите и селекцију место рада уколико желите да вам буде то што ближе кући, али свакако верујем да ће свако од вас наћи најближу позицију за коју може да конкурише и да у фонду обави програм „Моја прва плата“, објаснила је Лукић Ђорђевић.

Додала је да се до сада пријавио 381 кандидат, те да резултати зависе од укључености онога ко се јави на позицију за оспособљавање Моја прва плата.

„Уколико се покажу ниједан послодавац неће обученог радника који му је био користан и који је добро радио вратити на тржиште рада. Значи постоји могућност у складу са потребама Републичког фонда за здравствено осигурање да нека од тих лица потом и заснују радни однос у РФЗО-у“, објаснила је.

Радници у седишту филијале су потребни на местима саветника за остваривање права здравственог осигурања, а кандидати треба да су дипломирани правници или дипломирани економисти.

„Такође за испоставе филијала тражимо референте односно администраторе здравственог осигурања, то су лица која имали завршену средњу школу у четворогодишњем трајању, без обзира која је школа само да је четворогодишња, да немају радно искуство односно да имају радно искуство у том степену стручне спреме мање од 6 месеци и наравно да имају испод 30 година живота“, казала је директорка у РФЗО.

ТопПрес/ Извор: Танјуг