РХМЗ издао два упозорења и најаву за временске непогоде: На снази црвени и жути метеоаларм

РХМЗ издао два упозорења и најаву за временске непогоде: На снази црвени и жути метеоаларм

У Србији данас умерено до потпуно облачно, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином.
Средином дана, после подне и увече очекује се локална појава непогода са јаким пљуском, великом количином падавина, градом и појачаним ветром у зони пљуска. Ветар слаб и умерен, северни и североисточни, увече у скретању на северозападни и западни. Најнижа температура од 17 до 22 Ц, највиша дневна од 25 до 29 Ц, на истоку мало топлије, до 32 Ц, саопштио је Републички хидрометеоролшки завод.

Упозорења РХМЗ:  Упозорење за подручје Србије на временске непогоде (до 20.07.2021.)

До уторка се задржава нестабилно време са честом појавом кише, пљускова и грмљавине. Локално се очекују и временске непогоде са градом, јаким ветром и великом количином падавина.

Фото: printscreen rhmz

Хидролошко упозорење

На мањим бујичним водотоцима на сливовима Јадра, Колубаре, Црнице, Лепенице, Лугомира, Ресаве, Раванице, Млаве и Тимока са притокама током 19/20. јула могући су краткотрајни нагли порасти водостаја са мањим локалним изливањима.Изгледи времена за седам дана, до 26. јула:
У уторак променљиво облачно местимично с кишом, пљусковима и грмљавином, понегде се очекује и већа количина падавина.

Пре подне на северу, а средином дана, после подне и увече и у осталим крајевима престанак падавина и постепено разведравање.

Фото: printscreen rhmz

Од среде претежно сунчано, после подне понегде краткотрајни пљусак са грмљавином. Температура око просечних вредности, крајем седмице у порасту.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

Фото: printscreen rhmz

KOMENTARI