Републички хидрометеоролошки завод Србије најавио је да се у недељу 15. октобра очекује значајно погоршање времена.

„Сутра (15.10.) значајна промена времена: наоблачење са кишом, локалним пљусковима, јаким северозападним ветром и падом температуре, које ће ујутро и пре подне захватити северне и западне крајеве Србије, после подне и увече прошириће се на целу земљу“, стоји на сајту РХМЗ за недељу.

РХМЗ даље наводи да се у понедељак очекује свежије време уз слабљење ветра, али и честа наоблачења са кишом.

„У понедељак (16.10.) и уторак (17.10), суво и свеже време са сунчаним интервалима уз слабљење и скретање ветра на североисточни и источни правац. Од среде (18.10) до краја периода уз променљиву облачност очекују се честа наоблачења са кишом и локалним пљусковима и температуром око и мало изнад просека за другу декаду октобра (у већини места од 14 до 24 °С)“, пише на сајту РХМЗ.

У недељу, у периоду око поднева, невреме се очекује у Вршцу и Шиду.

Како се невреме буде даље кретало, у периоду око 16 часова претежно ће бити захваћени Београд, Нови Сад, Лозница, као и Ужице.

Даље, у 18 сати невреме ће увелико захватати горенаведена подручја, али и север Србије (Сомбор, Апатин, Врбас, Кикинда, Бачка Топола, Бечеј, Сента, Оџаци). Приближиће се такође и Крагујевцу у централној Србији и Новом Пазару на југозападном делу. Вршац и даље на удару, а захваћени ће бити и Смедерево, Ковин, Банатски Карловац, Пожаревац, како се буде кретало североисточно од Београда.

У 20 сати, невреме ће се даље кретати ка Чачку, Краљеву, Јагодини…

У 22 сата невреме ће, према сајту времерадар.рс, погодити већи део северозападне Србије, ((Београд и даље на удару, али и Ниш, Зајечар, Неготин…

Око поноћи ће скоро цео југозападни део Србије, као и централна Србија бити погођени невременом.

У понедељак у раним јутарњим сатима очекује се стабилизација времена, судећи према сајту vremeradar.rs

ТопПрес/ Извор: Б92