У Србији се данас пре подне очекује на северу, западу и југозападу јаче наоблачење са кишом које ће се до краја дана проширити и на остале крајеве, а дуваће јака и олујна кошава с најјачим ударима на југу Баната.

Јутарња температура износиће од -2 степена Целзијуса на југу и југоистоку до 10 степени на југу Баната, а највиша дневна у већини места од 10 °C до 15 °C, само у Тимочкој Крајини хладније око 4 °C, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

На југу Баната удари олујне кошаве ће бити 24 m/s, а у Београду око 15 m/s. У уторак ће ветар бити у скретању на умерен и јак северозападни.

Ујутро по котлинама јужне Србије краткотрајна магла. Током дана умерено до потпуно облачно.

И у Новом Саду бити умерено до потпуно облачно, после подне и увече повремено са кишом. Ветар умерен и јак, југоисточни. Јутарња температура од 6 до 8, а највиша дневна око 12 степени.

У уторак ће услед пада температуре киша прећи у снег прво на планинама, а увече и у току ноћи ка среди и у нижим крајевима југозападне и југоисточне Србије уз стварање снежног покривача висине до 10 центиметара, а на планинама од 10 до 30 цм.

У среду, 11. јануара умерено до потпуно облачно, суво и хладније уз слабљење ветра, а мешовите падавине, киша и снег, очекују се само још ујутро и пре подне на југоистоку Србије.

У четвртак пре подне на северу, а током дана и у осталим крајевима пролазно наоблачење са падавинама, у нижим пределима са кишом и снегом, а у вишим пределима са снегом уз мање повећање висине снежног покривача.

Затим се очекује суво време, а ново наоблачење са падавинама се очекује крајем периода.

РХМЗ упозорава на олујну кошаву, у Банату наранџасти метео-аларм

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да ће данас дувати јака и олујна кошава са најјачим ударима на југу Баната – преко 24 метра у секунди, а у Београду око 15 метара у секунди.

На подручју Баната на снази је наранџасти метео-аларм, који означава опасно време.

У уторак ће ветар бити у скретању на умерен и јак северозападни.

После кошаве, сутра снег на планинама, па и у нижим крајевима и то до 10 cm

Републички хидрометеоролошки завод најавио је да ће после данашње кошаве и пада температуре ваздуха, у уторак киша прерасти у снег који ће пасти прво на планинама, а затим и у нижим пределима.

У упозорењу на сајту РХМЗ наводи се да се данас очекују удари кошаве на југу Баната преко 24 метара у секунди, а у Београду око 15 метара у секунди.

За уторак најављен је пад температуре услед чега ће киша прећи у снег прво на планинама, а увече и у току ноћи ка среди и у нижим крајевима југозападне и југоисточне Србије.

Снежни покривач биће до 10 центиметара висине, а на планинама од 10 до 30 центиметара.

ТопПрес/ Извор: Танјуг