ThinkstockThinkstockThinkstock

Према прогнози Хидрометеоролошког завода, у Србији се у уторак очекује већа количина падавина у западним, југозападним, централним и југоисточним крајевима, као и локално јаки пљускови са количином падавина већом од 20 литара по квадратном метру за три сата.

На мањим бујичним водотоцима на сливовима Јадра, Колубаре, Ђетиње, Скрапежа, Моравице, Бјелице и горњег тока Западне Мораве, као и Јасенице, Кубршнице и Ресаве, током 17. и 18. јула могућа су мања локална изливања.

Упозорење у виду наранџастог метео-аларма издато је за делове западне Србије, Шумадије, Поморавља, југоисточне и југозападне Србије.

Очекује се променљиво облачно и мало свежије време, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином, а понегде се очекује јак пљусак и велика количина падавина. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни, најнижа температура од 15 до 20, највиша од 24 до 28 степени.

У Београду ће сутра бити променљиво облачно и мало свежије, са повременом кишом, пљусковима и грмљавином, ветар слаб и умерен, западни и северозападни.

Најнижа температура 20, а највиша 26 степени.

У среду и четвртак у Србији се очекује променљиво облачно и свеже време, местимична киша, пљускови и грмљавина.

Од петка до недеље претежно сунчано и топлије уз ретку појаву послеподневних пљускова и грмљавина.

Од понедељка, 23. јула, променљиво и мало свежије с пљусковима и грмљавином.

ТопПрес/ Извор: РТС, Танјуг