Топола – Тополу су данас посетиле представнице Ритмичког клуба „Олимпик“ из Младеновца које су овом приликом најавиле велику презентацију њиховог клуба у Тополи. Њих је у спортској сали Основне школе „Карађорђе“ дочекала већница за спорт, младе и односе са јавношћу Данијела Дамњановић како би гошће погледале простор где ће јавности презентовати свој клуб и спорт који је намењен искључиво девојчицама.

„Kлуб постоји 15 година, јако успешан трофејни клуб, који је у систему гимнастичког Савеза Србије и Београда. Идеја да дођемо у Тополу родила се најпре што нам се јако свиђа овде, лепа сарадња са општином и покушаћемо да овде преместимо клуб и да организујемо такмичења на која долази цела Србија. Клуб Олимпик је од прошле године почео и да се бави новим спортом естетска групна гимнастика, наше девојчице до 12 година освојиле су на том такмичењу треће место и са тим спортом ћемо се такође бавити у Тополи“, изјавила је за ТопПрес Мирјана Михаиловић, директор и тренер клуба „Олимпик“ из Младеновца.

Фото: ТопПрес

Ритмичка гимнастика је спорт који  има много предности, а оне се огледају пре свега у томе што помаже при правилном развоју младог организма.  Девојчице које редовно одлазе на тренинге имаће правилно држање, развиће снажну мускулатуру, која ће бити затегнута са вретенастим мишићима. Такође деца која тренирају овај спорт научиће  да се свака препрека може савладати, ма колико изазовна или тешка била.

„Око 70 девојчица тренира у Младеновцу али долази доста девојчица из Аранђеловца и Тополе и због тога планирамо да се овде преселимо.  Сваког марта организујемо  турнир који је јако посећен, око 800 девојчица долази на турнир из читаве Србије. Петог  јуна у 19 часова у овој спортској сали  биће једна  презентација нашег клуба и спорта како би девојчице виделе како изгледа овај спорт, колико је леп, елегантан“, казала је Биљана Цесарац, председник клуба „Олимпик“ и тренер.

Фото: ТопПрес

Према речима Данијеле Дамњановић, овај спорт је недостајао младима Тополе, доста талентованих девојчица са нестрпљењем ишчекује долазак клуба и почетак тренирања.

„Ритмичка гимнастика је јако леп, грациозан спорт који девојчицама омогућава да искажу сву своју лепоту, шарм, таленат, посебно због повезаности са балетом а знамо да доста девојчица тренира балет. Велика нам је част и задовољство што су ове дивне даме изабрале баш Тополу за свој будући дом и место које ће угостити на стотине такмичарки и гостију. Општина ће увек подржати овакве идеје и сигурна сам да ћемо бити добри домаћини“, рекла је Данијела Дамњановић.

Иначе, ритмичка гимнастика  је комбинација спортске гимнастике и балета, ради се са реквизитима, лопте, обручи, чуњеви, траке и вијача, млађе категорије тренирају без реквизита.

ТопПрес