Смедеревска Паланка – Трећи по реду фестивал „Рокенрол уранак“ биће одржан у Смедеревској Паланци у живописном простору Летње баште биоскопа, 1. и 2. маја 2024. године. Као и претходних година фестивал организује Пунк Роцк цафе, уз подршку Установе Културни центар и општине Смедеревска Паланка, пише Паланка Данас.

Фестивал је настао као насушна потреба овог малог града за оваквом манифестацијом, што је и доказала завидна посећеност претходних година. Ове године уз доста озбиљнију светлосно-тонску продукцију очекују нас концерти великих имена из Србије и окружења.
1.мај – „Концерт у подне“ полазника Основне музичке школе „Божидар Трудић“ из Смедеревске Паланке. Још једно од, сада већ традиционалних дешавања.
А онда у вечерњим часовима концерти бендова Лудак у развоју из Крагујевца, Трула Коалиција из Аранђеловца, односно Крагујевца и први пут у Паланци – бенд Бркови, који важе за један од најпопуларнијих и најактивиних бендова на овим просторима.

2.мај –Друге вечери фестивала наступиће наш суграђанин Мики Радојевић, са бендом сачињеним од врсних музичара из Паланке и Крагујевца, где ће нам представити свој дугогодишњи рад у бендовима Сикс Пек и Човек без слуха, али и материјал са свог соло албума „На крају скитања“.
Никола Врањковић, вероватно наш најплодоноснији кантаутор затвара овогодишњи фестивал у наставку своје велике турнеје.
Организатори позивају све љубитеље доброг, рокенрол звука да посете Смедеревску Паланку, град рокенрола и тиме помогну да задржимо ту ласкаву титулу.
Додатне информације можете добити на инстаграму и фејсбуку организатора.

ТопПрес/ Извор: Паланка Данас