Рудничанин организовао еколошку акцију

Рудничанин организовао еколошку акцију

Рудник – Планина Рудник обилује богатим туристичким садржајима и из године у годину постаје све посећенија. Тражећи мир и нетакнуту природу бројни посетиоци бораве управо на овој планини  а овдашњи мештани свакодневно на различите начине употпуњују туристичку понуду. Како би на госте оставили што бољи утисак, они су се самоорганизовали и очистили једну деоницу ове прелепе планине.

„Већ неколико година организујем еколошке акције, прошла је била у децембру и тад нас је било седморо, овај пут нас троје, али довољно да остваримо нашу мисију. Увек чистимо исту деоницу, од ресторана ‘Руднички брег’ до бензинске станице на Руднику, која је дугачка око 2,5 милометара. Главни мотив ми је да наша планина буде што чистија и лепша, јер све више туриста долази овде и ружно је да затекну смеће поред главног пута“, каже за ТопПрес Иван Јаковљевић, организатор ове акције.

Иван Јаковљевић у акцији сакупљања отпада на Руднику, фото: фејсбук/ТопПрес

Он истиче да је ову као и све претходне акције подржала Еколошка канцеларија из Горњег Милановца, обезбедивши им рукавице и вреће за смеће, као и ЈКП такође из Горњег Милановца, које одвезе сакупљени отпад.

Иначе, Иван Јаковљевић којег овдашњи мештани зову Иво Цар, од обичне ливаде направио је праву туристичку атракцију. Наиме, он је на брду Стражевица које се налази изнад његове куће поставио натпис „ХОЛИВУД“ и од тада је ова планина постала још посећенија.

ТопПрес

Холивуд у срцу Шумадије, фото: ТопПрес

KOMENTARI