Рудничани све бољи у обарању руку, надају се формирању клуба па да тад и званично покажу шта све могу

Рудничани све бољи у обарању руку, надају се формирању клуба па да тад и званично покажу шта све могу

Горњи Милановац – Спортско обарање руку  постаје све  популарнија дисциплина међу младим мушкарцима у Србији. Момци се по свој прилици враћају коренима, али овај вид такмичњења виде и као најлакши начин да демонстрирају снагу. Спорт који је последњих година у експанзији чини се да неће заобићи ни варошицу Рудник, где се поједини заинтересовани већ распитују за формирање клуба.

„Сви заинтересовани треба са се јаве Спортском савезу па ћемо даље упутити шта и како. Уколико се не састави група од седам-осам људи, заинтересовани могу да се јаве у њима најближи Крагујевац, где већ функционише клуб и постоје тренинзи“, напомиње за РИНУ председник Савеза Србије за спортско обарање руку Ненад Смиљковић.

Један од мештана и бивши кик-боксер Јован Пајовић каже да на Руднику има заиста много „јаких момака“ који би могли да се покажу у добром светлу у поменутој дисциплини те да би та прича ако заживи могла да буде добра. Да је прича занимљива сматра и професор спорта и физичке културе, данас пензионер са Рудника, Милан Деспотовић.

„То је одлична прича. Није то код нас само, у питању је светски тренд. Сећамо га се још из каубојских филмова, на Западу. Оно што је добро јесте што нема агресивности, игра је чиста, праведна, то је право и истинско надметање и одмеравање снага“, истиче Деспотовић.

Познати становник Зоран Никић каже да није у потпуности упознат са читавом идејом али да би свакако било доста заинтересованих за тај спорт.

„Нажалост, за неке друге спортове и нема довољно људи. Некада је постојао ФК Млади Рудар, сада би тешко могло да се скупи деце за такав вид колективног спорта. Фудбал је на Руднику угашен. Ово је нешто другачије и немам дилеме да би био добар одзив. Имали би штошта да покажу“, каже Никић.

ТопПрес/ РИНА

KOMENTARI