Горњи Милановац – Јуче су на Руднику свечано отворени базени, нова туристичка атракција милановачке општине. Говорећи овом приликом о развоју туризма и инфраструктуре у Горњем Милановцу, Дејан Ковачевић, председник општине, осврнуо се на три туристички важне стратешке тачке: Таково, као историјски битно место, Прањане, као једно од највећих села у Србији и Рудник, као једну од најстаријих ваздушних бања у нашој земљи.

– Оно што смо рекли 2020. године, почели смо да остварујемо. Што се тиче инфраструктуре, Прањани су добили саобраћајницу дужине 25,5 километара, урађен је Меморијални центар и покренута је једна велика манифестација – Сабор виолиниста Србије. Таково је добило прикључак на ауто-пут, али оно што је следеће у плану јесте један значајан историјски објекат, а то је дворац Обреновића. Што се Рудника тиче, средили смо добар део инфраструктуре, почели са изградњом Визиторског центра, а данас отварамо ове базене. У плану нам је и да средимо скијалишта која су некада постојала овде на Руднику, а која су нам потребна како бисмо привукли још већи број посетилаца. Ми смо већ са нашим пријатељима из Скијалишта Србије завршили идејно решење за пројекат, нису у питању мали новци, али свесни смо да без доброг скијалишта не можемо да развијамо туризам. На крају, желео бих да се захвалим свима који су допринели овом подухвату који за циљ има промоцију лепота овог дела наше општине – рекао је председник Ковачевић.

Отварању објекта је присуствовао и председник МЗ Рудник Милован Николић.

– Велико ми је задовољство што сам данас овде, што отварамо овакве базене којима ретко ко у овом делу Србије може да се похвали. 1963. на овом месту су започети радови на изградњи базена који престаје са радом 1992. године због санкција и тешких времена. Тридесет година касније, Рудник поново добија атракцију ове врсте, захваљујући Општини Горњи Милановац која је препознала туристички потенцијал ове планине – изјавио је Николић.

 

Базени су предати на управљање СРЦ  Горњи Милановац, а директор ове установе је изјавио да се цене неће разликовати од оних на Градском базену.

Установа СРЦ ће се у наредном периоду старати о овим базенима и бићемо на самом врху задатка. Што се цена тиче, биће исте као на Градском базену, а то значи да ће бити један од јефтинијих у околини. Такође, ђаци генерација, носиоци Вукове дипломе, као и носиоци диплома са републичких такмичења имаће бесплатне сезонске карте – рекао је Предраг Марковић, директор СРЦ Горњи Милановац.

 

Посетиоци ће од данас моћи да уживају у свежем ваздуху, води и сунцу сваког дана од 10 до 18 часова.

ТопПрес/ ГЗС