Хотели са четири и пет звездица из целе Србије презентовали су руским организаторима путовања своје понуде на онлајн радионици, саопштила је данас Туристичка организација Србије (ТОС) и навела да су руски туроператери показали велико интересовање за туристичку понуду и успостављање сарадње с хотелијерима у Србији.

На вебинару, који је још један у низу онлајн радионица одржаних у организацији ТОС-а, учестовало је више од 20 туроператера из Русије, међу којима су и кључна имена руске туристичке привреде попут ТУИ-ја, Пакса, Ванда и Солида.

ТОС је најавио да су у припреми две нове онлајн радионице, од којих ће једна бити намењена повезивању српских бања с руском туристичком привредом, а друга, успостављању контаката између домаћих организатора путовања и туроператера из Русије.

У ТОС-у оцењују да је повезивање туристичких привреда двеју земаља прилика да се обезбеди повратак руских туриста у Србију, после пандемије корона вируса.

Подсећају да су током протеклих 10 година, туристи из Русије били међу првих десет према броју остварених ноћења у Србији.

Под притиском пандемије ковид-19, у 2020. години остварен је пад у туристичком промету кад су инострани гости у питању, али је, судећи по повратним информацијама са вебинара, интересовање руских туриста за туристичку понуду Србије континуирано, наводе у ТОС-у.

Авио линије између Србије и Русије су свакодневне, а за разлику од других европских земаља, руским туристима за улазак у Србију није потребна виза, подсећају у ТОС-у.

ТопПрес/ Извор: Танјуг