Министар просвете Бранко Ружић пожелео је данас успешан почетак школске године свим ученицима и запосленима у школама у Србији.

Ружић је истакао да је 1. септембар један од најзначајнијих датума у животу сваког ученика и будућим првацима поручио да постају школарци, који почињу да стичу нова знања.

„Сигуран сам да ће вам учење бити важно и занимљиво и да ћете бити срећни кад год научите нешто ново и вредно“, поручио је Ружић, саопштило је Министарство просвете.

Он је навео да су школе важне за лични развој младих, јер у њима поред нових знања и вештина уче о правим вредностима.

„Немојте заборавити на важност другарства, солидарности, толеранције и разумевања, јер је школски живот права прилика да покажемо да осим знања имамо и људске врлине и вредности. Од срца вам желим да напредујете и постанете вредни и добри људи“, истакао је Ружић.

У писму свим запосленима, Ружић је поручио да је циљ Министарства просвете да настави да, како каже, на најбољи могући начин унапређује образовни систем, као и услове за рад и учење у свим образовним установама.

Он је указао да су претходне године биле пуне изазова и да је било доста новина које су се односиле на нове програме наставе и учења, дигитализацију наставе и уџбеника и друга дидактичко-методичка решења.

Ружић је изразио посебну захвалност наставницима, који су, како је рекао, кључни за реализацију наставе и успех ученика.

Министарство је упутило допис свим образовно-васпитним установама, у коме се наводи да ће и ова школска година почети интонирањем химне.

ТопПрес/  Извор: Танјуг