Поводом турбулентних дешавања на медијском небу Србије, Удружење медија и медијских радника у свом саопштењу истиче да је још увек у дубоком сећању суноврат медијске сцене која се одиграла 2008. године када је на хиљаде посленика јавне речи и стотине медијских кућа, преко ноћи остајало без посла и отишло у суноврат. Медијске куће продаване су у бесцење, а сада нам се спрема нова гиљотина и многи неће преживети.

– Тешко је то било гледати, никада у историји се тако немилосрдно није рушила медијска сцена као тих година. Дугачак је списак медија који су заувек нестали, које су политички и тајкунски моћници куповали пошто зашто, а онда новинаре и медијске раднике преко ноћи слали кући. Многи су завршили нигде, у трафикама, у малињацима сналазећи се и потуцајући се од немила до недрага. Издала су нас тада, како себе називају репрезентативна медијска удружења (ко их је прогласио репрезентативним Бога питај), а пре свега грех на души носи УНС, а од УНСА, АНЕМА и сателита није било ни за очекивати да нас заштите и зна се шта им је био задатак. Иста екипа поново нам спрема „медијску гиљотину” под плаштом новог медијског закона, рекао је Гвозден Николић председник УММР.

Он додаје да никада највећи део медијске заједнице неће прихватити противуставни улазак Савета за штампу у законске одредбе.

– Студент на првој години права зна да се ради о класичној дискриминацији. По ком основу су баш ти морали у закон ?! И то они које су основали исти они који су ћутали када су медији „касапљени” и који су донели један закон на који су опет они кукали како не ваља, па су га сада са накнадном памећу средили по својој мери!? Сви знамо да је то наметнуто и нама и држави. Јасно је и шта им је задатак и ових дана већ постаје видљиво. Није им одговарао правилник пројектног финансирања који су опет сами донели, сада га опет сами мењају и наравно у своју корист, а за „наше добро”. Сада ће се пројекти писати он-лине, не би ме изненадило да их оцењује неко из Брисела и питам хоће ли стручни оцењевачи опет бити неки Грухоњић, Гаши, Скрозе итд..? Већ видим да сви они имају највише „бодова” и да су најстручнији, каже Николић.

Истиче да жели да утиче на колеге како би скренуо пажњу јавности на овај очигледан проблем.

– Скрећем пажњу медијима и колегама који се поштено и патриотски и професионално баве овим послом да се морамо супроставити тим „стручњацима” који ће нам ускоро кројити и капу и одело. Толико ће се побринути да нам помогну да многи њихове правилнике нећемо претећи, а они ће напредовати на бодовној листи..!
Циљ је медијско ропство.
Шта је намера свега јасно је свима нама. На медијском небу Србије треба да остану медији који ће се бавити „истраживачким и објективним информисањем”, где ће мета бити држава, где ће се слати мрачна медијска слика о нашој отаџбини и нама као народу. Пуниће нам главу са „истраживачким темама” у којој ће нам се згадити сопствена држава, а закључак би био да не вреди ништа, да је све мафија око нас и да не треба да постојимо, већ да о нама треба да се старају „умни” људи са запада… Нећу у томе да учествујем, скрећем пажњу на оно што нам следи и време ће показати да ли сам у праву јер спуштао сам се ја низ њино уже, умало се уже не претрже..! Живела СРБИЈА, поручује председник Удружења медија и медијских радника, Гвозден Николић.

ТопПрес/ РИНА