Санација на деоници Баточина-Крагујевац биће готова за два месеца

Санација на деоници Баточина-Крагујевац биће готова за два месеца

Крагујевац – Оштећена десна саобраћајна трака у смеру ка Крагујевцу на делу брзе саобраћајнице Баточина – Крагујевац биће санирана за највише два до два и по месеца, изјавио је данас директор ЈП „Путеви Србије“ Зоран Дробњак.
Прошле недеље је на тој локацији дошло до клизишта услед чега је на путу настало оштећење, па се саобраћај од тада одвија само левом траком.

Дробњак, који је данас обишао ту локацију, рекао је да је изградња брзе саобраћајнице Крагујевац – Баточина започета још 2009, када је била у надлежности Националног инвестиционог плана.

Међутим, додаје, како од 2010. нису извођени радови, 2015. је у Министарству грађевинарства дошло до договора да ЈП „Путеви Србије“ буде инвеститор на том пројекту, а Министарство финансија.

Тако је, каже Дробњак, предузеће „Путеви Крагујевац“ 2016. године почело са извођењем радова.

Дробњак објашњава да је до оштећења пута дошло јер кишна канализација која је рађена 2009. и 2010. године није добро обављала свој посао, те је дошло до изливања воде из те канализације.

Поред тога, Дробњак истиче да су се у том делу појавиле и подземне воде које су додатно утицале на појаву клизишта и оштећење пута.

„Овај део пута ће брзо бити саниран, за два до два и по месеца“, рекао је Дробњак и рекао да ће бити санирано око 100 метара пута, да ће бити постављено око 40 шипова, потпорни зид, као и плоча на којој ће бити наслоњен на тај зид.

Начин на који ће бити урађен тај део пута биће трајан и неће доћи до поновног отцепљења иако се појаве подземне воде, каже Дробњак.

Наиме, цела деоница Крагујевац – Баточина је завршена крајем октобра 2020. године.

Путеви Србије апелују на све учеснике у саобраћају да посебно буду опрезни у зони клизишта и да поштују привремену саобраћајну сигнализацију и брзину прилагоде условима на путу.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI