Око 60 ученика у школама у Србији, оболело је од корона вируса од почетка наставе, изјавио је министар просвете Младен Шарчевић, уз оцену да је то минималан број на 850.000 деце.

„Београд као велики град има највише случајева позитивних ђака, али кад се све узме и сабере, то је минималан број заражених“, рекао је Шарчевић у Јутарњем програму ТВ Прве и нагласио да смо у овом тренутку далеко од затварања школа.

Министар је додао да међу студентима тренутно нема оболелих.

Као разлог што је мање средњошколаца заражено коронавирусом, у односу на основце, Шарчевић је навео тај што ђаци у средњу школу иду по систему да једну недељу бораве у учионицама, а другу наставу прате од куће – онлајн.

„Тренутно је међу школарцима око 60 заражених, за три недеље од почетка школе, на 850.000 ученика то је заиста минималан број“, казао је Шарчевић.

Упитан хоће ли бити новог затварања школа, министар каже да смо у овом тренутку далеко од тога, али наглашава да када то каже треба да се схвати условно.

На питање шта би требало да се деси па да се школе затворе, Шарчевић каже да о томе одлучује Кризни штаб, а на основу релевантних података и ситуације.

У сваком случају онлајн настава се снима и сада је много квалитетнија него у првом циклусу, за време ванредног стања, рекао је министар и додао да су у међувремену у цео онлајн систем укључене и бројне друге платформе и све функционише много боље.

ТопПрес/ Извор: Танјуг