Саздановић: Најгоре нас можда тек очекује

Саздановић: Најгоре нас можда тек очекује

Крагујевац – Вршилац дужности директора Клиничког центра Крагујевац Предраг Саздановић изјавио је данас да се у Крагујевцу тренутно лечи 257 пацијената, што је највише у овом таласу епидемије корона вируса, као и да је у том граду ситуација алармантна као и свуда у Србији.

Он је за РТС рекао да у Крагујевац стижу пацијенти из целе Шумадије и да у ту болницу долазе најтежи пацијенти од Аранђеловца до Новог Пазара, а да се пацијенти из Јагодине, Ћуприје и Параћина пребацују у ковид болницу у Крушевцу.

Говорећи о раду кафића и раду угоститељских објеката после скијања на скијалиштима, он је казао да су лекари знали да ће се вирус проширити.

„Оно што ја причам о кафанама и кафићима, сасвим је свеједно да ли је Београд, Нови Сад, Крагујевац, Ниш, Ужице, Копаоник, Златибор или Врњачка Бања, све што се дешавало у затвореном простору, ми смо знали да ће се вирус проширити, јер је вирус заражавања у затвореној просторији 80 посто. Од 100 присутних, 80 ће се разболети“, рекао је Саздановић.

„Можда нас најгоре тек очекује. Ми то не знамо. Ми се само питамо шта би било да није било вакцинације. Ми сад имамо 250 пацијената, имамо дневно 150 прегледа. Можда би цела Србија имала 10.000 новозаражених да није било вакцинације. То је моје контрапитање на питање, а шта се десило кад смо се вакцинисали? Чекајте, шта би било да се нисмо вакцинисали“, рекао је Саздановић.
ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI