Топола – Под покровитељством општине Топола и Министарства културе и информисања, у организацији Културног центра Топола и Удружења „Фестивал дуодраме“, биће одржан седми Фестивал дуодраме од 05. септембра  до 10. септембра  у Тополи.

Свечано отварање Фестивала уз  обраћање Небојше Брадића, председника жирија заказано је за 05. септембар  уз  представу  Шта ћемо сад? (Софија Јуричан и Иван Ђорђевић – Џуди), у наредним вечерима одржаће се и ове представе:

06.09.  Норвешка данас  ( Софија Мијатовић и Александар Ристоски )
07.09.  Ај, Кармела  (Југослав Крајнов и Сања Ристић Крајнов)

08.09. Сцене из брачног живота  (Тамара Крцуновић и Милош Тимотијевић)
09.09. Грета, страница 89  (Јасна Ђуричић и Борис Исаковић)

10.09. Монодрама Оскар и мама Роз  (Весна Чипчић), ревијална представа и свечана додела награда жирија и публике.

Овогодишњи састав жирија чине: Небојша Брадић, позоришни редитељ; Маша Михаиловић, оперативни директор „Атељеа 212“ и Александар Милосављевић, позоришни критичар и театролог.

Награде:

Најбоља представа – Карађорђев печатник (репродукција) и уметничка слика

Најбоља мушка улога – уметничка слика

Најбоља женска улога – уметничка слика

Специјална награда – уметничка слика

Одлука публике:

Најбоља представа – уметничка слика

Све представе биће одржане у Сали биоскопа са почетком у 20 часова.

У складу са општим мерама и препорукама прописаним од стране Владе Републике Србије, за безбедно организовање рада установа културе, сви посетиоци Фестивала дуодраме мораће да носе заштитну маску током трајања представа, као и да дезинфикују руке приликом уласка у установу. Средства за дезинфекцију биће обезбеђена од стране организатора. Места за седење биће распоређена тако да се поштује препоручени размак од 1,5м између седишта која нису у истом реду (цик цак распоред). Такав распоред омогућује капацитет од 89 седећих места, стога ће број карата бити ограничен.

ТопПрес