гзсгзс

Горњи Милановац – На шестом километру пута од Милановца ка Такову, налази се село Клатичево.

Ту на одмор у идилично шумадијско домаћинство ,,Три храста”, стижу путници са разних страна.

,,Па они кад дођу овде као да дођу код рођака негде на славу”, казала је властица Гордана Милошевић, која се за сеоски туризам определила пре 14. година, када је после скоро три деценије остала без посла.

,,Пријавила сам се, али сам размишљала јер сам имала само једну кућу са три собе. На крају сам одлучила да се опробам у овом послу и нисам погрешила”, додала је Гордана.

Власница ,,Три храста" Гордана Милошевић, фото: Глас западне Србије
Власница ,,Три храста“ Гордана Милошевић, фото: Глас западне Србије

Она је годинама проширивала своје домаћинство како би њени гости осетили све чари одмора на селу. Већином јој се враћају стари гости, који са собом поведу и своје пријатеље, а Гордана им у знак захвалности увек припреми и нешто ново.

„Њих најчешће привлачи гостопримство, мир и здрава храна и сад сви знају шта је сарма, проја, купус, пасуљ који исто обожавају, али баш онај наш прави домаћи”, истакла је задовољна власница.

На подручју Горњег Милановца, 45 породица определило се за сеоски туризам. У њима су како са поносом кажу гости привилеговани чланови домаћинства. Директор Туристичке организације Горњи Милановац, Десимир Ћаласан казао је да управо у овим сеоским домаћинствима може се видети спој традиције и савремених трендова.

Директор Тур. организације Г. Милановац, Десимир Ћаласан, фото: ГЗС
Директор Тур. организације Г. Милановац, Десимир Ћаласан, фото: ГЗС

„Овде можете видети традиционалну кућу, гостопримство, гастрономске и кулинарске способности наших домаћина, до савремених захтева наших гостију који су спремни да се у сеоском домаћинству окупају у базену или да буду присутни на адреналинском парку”, додао је Ћаласан.

Ако желите бар на тренутак да побегнете од градске вреве, сеоски мир пружиће вам преко потребан одмор, а осећај као да сте код своје куће ретко где можете добити.

ТопПрес/ Глас западне Србије

Фото: Глас западне Србије
Фото: Глас западне Србије