Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић изјавио је данас да сваки члан породице палог борца прима 100.000 динара месечно и најавио је да ће у Бабушници у суботу бити додељено преко 130 борачких споменица борцима, ратним војним инвалидима и породицама палих бораца.

„Нашим борцима смо обезбедили озбиљне погодности и попусте. У Бабушници ћемо у суботу имати свечану доделу преко 130 борачких споменица грађанима Бабушнице који су уредили свој статус борца, а тамо ћемо имати и компанију ‘Симпо’ која ће дати и озбиљне погодности носиоцима борачке легитимације“, рекао је Селаковић и додао да су успели подигну број регистрованих бораца за преко 60 одсто.

Према његовим речима, пре тачно годину дана, број бораца био тек преко 25.000, а до понедељка ће тај број прећи преко 45.000 регистрованих бораца.

„Србија, породицама палих бораца, ратним војним инвалидима данас пружа могућност да остваре достојна примања каква никада раније нису постојала, а томе је допринела иницијатива председника Србије Александра Вучића за доношење Закона о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица“, рекао је министар за ТВ Хаппy.

Истакао је да на основу поменутог закона, данас сваки члан породице палог борца прима 100.000 динара месечно.

„Упознао сам и једног борца параплечигара, који користи инвалидска колица, он месечно прима 360.000 динара и све то захваљујући економским реформама које је спроводио председник“, навео је Селаковић и позвао све борце да се региструју.

ТопПрес/ Извор: Танјуг