Информациони систем Агроклуб организује РуралФото – јавни позив за избор најбоље руралне фотографије у 2023. години.

Позивају се сви аматери и професионалци да номинују своје фотографије, да тако заједнички промовишемо лепоте наших руралних простора и покажемо сву разноврсност домаће пољопривреде, каже се између осталог у саопштењу.

Фотографије је могуће номиновати у једну или више категорија, а оне су: животиње, природа, село и производња хране. Очекују се кадрови домаћих животиња на фармама или у другом окружењу, као и поља у пуном сјају, река или потока, из ваздуха или са земље – јер желимо да величамо природу! Слободно укључите сетву, бербу или жетву, мужу или прераду – јер оно смо што једемо!

Номинована фотографија уз опис и хештег  #RuralFoto  те хештег теме: #животиње, #природа, #село и #производња треба бити постављена на KLUB,, друштвену мрежу Агроклуба током раздобља номинација од 1. јуна до 31. августа 2023. године. Имајте на уму да добар опис фотографије сигурно може помоћи у привлачењу лајкова.

Учесник избора може номиновати највише једну фотографију по категорији, дакле укупно четири (4), а конкурисати могу корисници из Србије, Хрватске као и Босне и Херцеговине.

Победници категорија освајају новчану награду у износу од 500 евра бруто, уз посебну награду спонзора за фотографију с највећим бројем лајкова читаоца.

Учесници морају да буду пунолетни, регистровани корисници портала Агроклуб, при чему је потребно испунити све тражене податке у регистрационом обрасцу.

Стручни жири, састављен од стручњака за дизајн, фотографију, комуникације и аграрно новинарство, по завршетку избора бира најбољих 10 фотографија из сваке од категорија, након чега учесници гласују за победнике. Аутори фотографија тако сами бирају најбоље од најбољих.

Проглашење најбољих фотографија биће одржано 15. септембра 2023. у Осијеку на конференцији  AgroRocks 2023.,, на којој ће бити уприличена и изложба радова.

Pravila izbora RuralFotohttps://www.agroklub.rs/partner/ruralfoto/18654/zid/44415/

Vodič za nominovanje fotografijahttps://www.youtube.com/watch?v=_Cn1fy2bL0

ТопПрес