Чајетина – Златибор није без разлога једна од најпосећенијих дестинација у Србији, а са почетком пролећа већ се тражи кревет више. Међу највећим туристичким атракцијама на овој планини свакако је и комлекс познат као Каубојски град, а слике са овог места преко друштвених мрежа обишле су свет. Након зимске сезоне поново је отворена велика капија и ова необична локација је доступна за посетиоце.

„Радно време је сваког дана од 9 до 20 часова. Парк је смештен у прелепој природи у којој се смењују пашњаци и борова шума, на само 14 километара од центра Златибора. Добио је назив по истоименом граду у Сједињеним Америчким Државама. Свако ко овде дође видеће две културе и два начина живота, како смо то живели ми пре 150 година, а како Американци. На самом улазу ће вас дочекати са једне стране каубој, а са друге Златиборац и иако смо километрима далеко једни од других, све доказује да смо живели слично“, рекли су за РИНУ у „Ел пасо ситија“.

Река која протиче овим комплексом дели га на две целине, на амерички и српски део, тако да “Ел Пасо Сити” представља и место сусрета две културе. С једне стране реке налази се каубојски град и индијанско село, док је на другој обали смештен српски део са црквом и симпатичним златиборским засеоком.

„Овде се налазе шатори, каравани, хотел и брвнаре у којима може да угости око 100 гостију. Од додатних садржаја град има ресторан, кафе посластичарницу, музеј старих предмета, теретану. Овај тематски парк је за кратко време постао један од незаобилазних атракција за туристе које бораве на Златибору, а његов садржај занимљив је за посетиоце свих узраста. Цена карте је 500 динара за одрасле, 350 динара за децу“, кажу у овом златиборском туристичким комплексу.

ТопПрес/ РИНА

Фото: РИНА