Foto Ilustracija w1.siemens.chFoto Ilustracija w1.siemens.ch

Немачки Сиеменс, који је недавно преузео компанију Милановић инжењеринг, планира да у Крагујевцу производи трамваје, као и друга шинска возила, сазнаје Данас, а преноси портал еКапија.

Немачка компанија планира да у наредне две године значајно прошири постојеће капацитете сада своје крагујевачке фабрике и да у њој, највероватније у сарадњи са својим будућим француским пословним партнером, започне не само производњу већ и техничко-технолошки развој шинских возила.

Сиеменс, наиме, најављује и формирање свог развојног центра у Крагујевцу, због чега су предствници те компаније посетили крагујевачки Факултет инжењерских наука, где су са професорима и сарадницима, осим осталог, разговарали и о прилагођавању наставних планова и програма тог факултета Сиеменсовим потребама, те о запошљавању већег броја младих инжењера. Опширније овде: Сиеменс “врбује” инжењере са ФИН-а.

Истовремено, некадашњи власник фирме “Милановић инжењеринг”, Братислав Милановић, који је недавно у индустријској зони Собовица купио 70 хектара земљишта, планира, како сазнаје Данас, да на тој локацији формира технолошки парк за домаће и стране инвеститоре.

ТопПрес/ Извор: Данас, еКапија