У индустријској зони „Собовица“ код Крагујевца ускоро ће почети да се гради нова фабричка целина француске компаније „Авенио“ која интензивно сарађује са немачким „Сименсом“ а производња трамваја са обележјима произвођа са Азурне обале могла би већ почетком наредне године да крене за шпанско тржиште, сазнају „Новости“.

Делегација из Француске је већ боравила у Крагујевцу и како незванично сазнајемо одушевљена је пословним амбијентом у „Собовици“, индустријском зоном коју је поставио Братислав Милановић, оснивач компаније „Милановић инжињеринг“, сада члан борда познатог немачког гиганта „Сименс“.

С обзиром на то да је тренутно уређено тек 120 хектара земље која би, према пројекцијама државе и локалне самоуправе требало да се простире на 663 хектара земљишта, изградња нове фабричке хале треба да добије контуре већ крајем јула. У интегрисаној фирми немачког гиганта и фирме српског бизнисмена из Немачке већ креће изградња конструкције за шинска возила намењена за аустријску железницу, а најављено је да би ускоро вагони из Шумадије могли да се извозе и за лондонски метро.

Трамваји компаније „Сименс – Авенио“ прво крећу за француско и шпанско подручје, а затим и за тржишта Северне Америке, Азије, Африке.

ТопПрес/ Извор: Вечерње новости, М. Ђошовић