ilustracija- foto -tanjugilustracija- foto -tanjug

Не очекујемо ни од председника ни од премијерке да треба да воле пензионере – очекујемо само да не пљачкају наше пензије, јер су оне наша својина, саопштило је Удружење синдиката пензионера Србије (УСПС).

УСПС, поводом захтева ММФ да се укине Закон о привременом уређењу начина исплате пензија, у саопштењу истиче да очекује да пензионерима врате њихове паре.

„Очекујемо да не дирају у наше бање, да нас пусте да у миру окончамо свој животни век, да не морамо по сунцу, ветру, киши, снегу и леду протествовати по улицама тражећи правду или да се с њима прегањамо по судовима“.

„Иако нам је тешко да то кажемо, али наш је осећај да они мрзе пензионере и да их доживљавају као непотребан терет. Руководства СНС, али и других њихових коалиционих партнера сете се панзионера само пред изборе када нападно навале да опседају старачке домове и сликају се са пензионерима“, каже се у саопштењу.

Ароганција, нетрпељивост и мржња према старима преноси се као заразна болест преко њиховог чланства на један део становништва. Пензионери су криви што су живи, што се гурају у градском саобраћају, што падају и ломе кукове, троше лекове или желе да иду у бање, додаје синдикат.

Ако будемо морали, нема нам друге, наставићемо да то радимо и даље, сами или уз помоћ наше Европске федерације пензионера и старијих лица (ФЕРПА) која пажљиво прати шта се у Србији са пензионерима догађа, каже се у саопштењу.

ТопПрес/ Извор: ФоНет