Фото: Thinkstock

Ситуација у Крагујевцу и околним општинама је стабилна, након невремена праћеног обилним падавинама, које је претходних дана захватило и Шумадију. То је закључено на седници Окружног штаба за ванредне ситуације Шумадијског управног округа. Наглашено је и да су сва јавно комунална предузећа и даље у приправности.

“Општина Аранђеловац претрпела је материјалну штету услед недавних падавина, а било је мањих проблема у Тополи, док у осталим општинама округа, као и у граду Крагујевцу није било пријављене штете. Током кишних и олујних наноса дејствовало се противградним ракетама, али су оне могле да растерају само 70 одсто градоносних облака. Из надлежног министарства најављено је да ће у наредној години предвидети већа средства за субвенционисање куповине противградних мрежа и радити на бољој кампањи како би се пољопривредници осигурали од штете услед елементарних непогода”, поручено је са седнице Окружног штаба за ванредне ситуације Шумадијског управног округа.

На седници је најављено да ће у наредном периоду посебна пажња бити поклоњена превентиви и заштити од пожара на отвореном.

Када је реч о водоснабдевању у граду Крагујевцу, оно је добро, а вода која се користи из система је бактериолошки и хемијски исправна тврде из “Водовода”. Додају да су акумулације пуне и да ће воде бити у залихама за наредне две године и без капи кише.

ТопПрес/ Извор: ИнфоКГ