Школарци развили бизнис, правећи кућице за псе зарађују џепарац и помажу родитеље (ВИДЕО)

Школарци развили бизнис, правећи кућице за псе зарађују џепарац и помажу родитеље (ВИДЕО)

Чачак – Три сјајна младића, која још од школских дана трагају за џепарцем направили су невероватан бизнис, од кога себи плаћају школарину помажу родитељима и купују одела. Два Стефана и Илија своје слободно време проводе  у мајсторској радионици из које се чују хуци машина, брусилице и шафилице.

„Кренули смо посао од нуле, тачније од прављења кућица за псе, али онда су од нас тражили да правимо велике куће где се деца играју, затим и играчке за њих. Први примерак кућице за псе коју смо направили није била за продају већ за пса ког смо удомили код нас кући, међутим то нам  се свидело и ми смо почели то да правимо из хобија заједно, а онда је то прерасло у бизнис. Шупу која нам је служила за оставу, преуредили смо, адаптирали,  избетонирали и сада нам је то радионица“, казао је за РИНУ, Стефан Бојовић, млади мајстор који већ сада у рукама има столарски занат.

Стефан Бојовић, фото: РИНА

Сваки почетак у послу је тежак, па су тако и ови млади предузетници, то осетили на својој кожи.

„Први купац из Београда који је се јавио да пазари нашу малу кућици која нас је до сада можда највише коштала, правили смо је око десет дана и била један од највећих модела, одустао је од куповине, тачније није се ни појавио. Међутим иако смо подигли цену кућице за 50 евра јавио се купац из Нове Вароши који је купио кућицу иако је цена била већа , увидели смо да има Бога и наставили смо да правимо“ казао је Стефан.

Али овај вредни младић, не би успео сам да није имао подршку породице и другара, који су у време пандемије своје слободно време кренули у развој бизниса због ког данас иако похађају школу, не траже новац од родитеља.

Имају у плану да прошире производњу, фото: РИНА

„До сада смо направили око сто кућица разних димензија, али најбоље су се показале кућице средних димензије на две воде, намењене  за бретонце, кокере, бигла, то је  уједно и најпродаванији модел из наше мале радионице. Доста ствари смо изменили у односу на сам почетак, модернизовали смо се. Сада се на кућице ставља изолација тако да је унутра топло, на самом крову стоји тегола која мења цреп и још много других ситних детаља који је чине јединственом“, казао је Стефан Срејовић, апсолвент медицине и заменик главном мајстора.

Осим кућица за псе праве и кућице за игру малишана, фото: РИНА

Код ових младих момака нема поделе посла, и уз дружење и рад број направљених кућица и играчака за децу не знају, али оно што им преостаје јесте да свој мали бизнис развију и унапреде још више, али и да купе солни цилкулар који би им олакшао и убрзао производњу.

ТопПрес/ РИНА

Прилог емитован у емисији НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ

KOMENTARI