Горњи Милановац – Рудник је други дан под великим снежним падавинама, али су главни путни правци проходни и саобраћај се, мада нешто успореније и делимично отежано, уредно одвија.
Висина снежног покривача у вишим деловима планине је око 70 центиметара.

Државни пут према Тополи се редовно одржава и машине су нон-стоп у функцији како би отклонили снежне наносе.

У Зимској служби „Путева Србије“ истичу да је ситуација у потпуности под контролом.

„На превоју Рудник (на државним путевима ИБ-22 и ИИА-152) ангажована су сва расположива средства, односно укупно пет камиона“, напоменули су за РИНУ из „Путева Србије“.

Из надлежног Јавног предузећа за изградњу општине Горњи Милановац поручују да је оно што је у њиховој ингеренцији – некатегорисани и локални путеви, првог, другог и трећег реда, апсолутно под контролом.
„Путеви су проходни, екипе се смењују већ 48 сати и заиста немамо већих проблема. Дајемо приоритет местима где су болесни и сахране… јутрос смо имали једну паљевину у Доњој Врбави. Што је најважније, имамо довољно материјала за посипање по путу, ризле, соли и течности“, рекао је директор овог предузећа Божидар Вучетић.

Скоро метар снега на планини Рудник, фото: РИНА

Када је у питању стање са струјом услед снежних падавина, Рудник и сва подрудничка места према Горњем Милановцу уредно су напојена струјом, наводи ЕДБ Горњи Милановац.

„Имамо проблема према Равној гори, у селима Теочин и Брајићи и у ту је проблем због непроходности пута. Када се то реши наше службе ће реаговати“, казали су у ЕДБ-у.

Према предвиђањима, побољшање времена и престанак снежних падавина на подручју Рудника и околине очекује се између уторка и среде.

Због ниских температура, мразева и поледице свим возачима саветован је максималан опрез.

ТопПрес/ РИНА