Скромност је највећа врлина

Скромност је највећа врлина

Топола – Почео је ђачки распуст, време када се књиге одложе и на школу заборави али у случају нашег Александра није тако. Ђаку генерације и будућем студенту књига је најбољи друг и како каже своје слободно време увек искористи да чита и нешто ново научи.

„Никада ми није било тешко да учим, одувек ме све занимало и било ми је интересантно да читам и сазнајем нове ствари. Тако су долазиле петице, разне књиге са такмичења, захвалнице, дипломе. Волим школу јер је најбитније у животу да имаш образовање и да си поткован знањем, то нико не може да нам одузме“, прича Александар Богићевић.

Различита интересовања попут историје, географије, социологије доносила су и бројне успехе на такмичењима. Тако је Александар  из географије и историје освојио друго место на Републичком такмичењу.

Александар од октобра одлази у Београд на факултет Политичких наука јер му је жеља да кроз неколико година постане дипломата или амбасадор а можда и политичар.

„Положио сам пријемни тако да постајем академски грађанин. Вратићу се у Тополу са новом дипломом, јер овде сам рођен и овде сам одрастао и никада нећу заборавити свој град и своје пријатеље. Надам се да ће бити посла за младе и да долазе боља времена“, истиче Богићевић.

Ђак генерације који је за понос својим професорима, пријатељима, рођацима, али највише својој мајци која га је сама извела на прави пут. Његова животна порука је да у свему требамо имати меру и да је добра  организација кључ успеха.

ТопПрес