Нови правилник МУП који ступа на снагу 18. јула, предвиђа да се са бројем шасије или мотора који је нечитљив, зарђао или избледео не може проћи технички преглед док се возило не подвргне форензичком прегледу или вештачењу при МУП-у.

То ће, како пише „Курир“, коштати око 30.000 динара.

Осим тих услуга, возачи ових аутомобила платиће и ново утискивање ових ознака које ће, према неким оценама, коштати доста.

Саша Лакић из Центра за технички преглед возила објашњава да чак иако се не може прочитати један од карактера возачи ће бити враћени са техничког прегледа.

У том случају, технички преглед даје извештај с напоменом шта то тачно не може да се види са којим затим власници возила одлазе у МУП.

„Припадници МУП раде тај форензички преглед који кошта око 5.000 динара, а ако они установе да не може у потпуности да се утврди број форензичким прегледом онда се може приступити вештачењу које кошта 25.000 динара“, каже Лекић.

Након завршене процедуре, доноси се одлука о утискивању бројева, али ту услугу не обавља МУП већ за то овлашћен технички преглед.

ТопПрес/ Извор: Танјуг, Курир