smart

Топола – Потпредседница Социјалистичке партије Србије (СПС) и Министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић посетила је данас општину Топола. Она је током данашње посете боравила у Удружењу за децу са сметњама у развоју „Загрљај“ у Тополи где је у разговору са директорком и родитељима истакла значај породице и проблеме са којима се суочавају деца са сметњама у развоју.

„Породица је онај простор у друштву где имамо и највећу бол и највећу радост, то управо и ви највише осећате због проблема која имају ваша деца. Држава тежи да породице буду бројније, међутим породице које имају члана са било каквим сметњама се тешко опредељују за проширење и зато им треба помоћи да тај проблем реше. Немају сва места овакав простор, и ово доста значи, али мора се тежити да се  овој деци што више помогне. Деца морају имати контакт са својим вршњацима“, изјавила је Министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић.

Славица Ђукић Дејановић посетила Удружење „Загрљај“ у Тополи, фото: ТопПрес

Родитељи деце ометене у развоју у разговору са Министарком изнели су своје тешкоће и проблеме са којима се свакодневно суочавају. Један од проблема је што према речима родитеља њихова деца немају прилику за посао, нису довољно прихваћени у друштву и немају могућност за напредовање у животу.

„То јесте проблем велики, ми у оквиру Удружења већ дуго планирамо да опремимо неку радионицу где би наши старији чланови могли да раде и од тог посла зараде.  На тај начин би се осећали корисно, имали би динар од њиховог рада и друштво би их на тај начин боље прихватило“, рекла је директорка Удружења „Загрљај“ Славица Ђурић Павловић.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Родитељи и деца са сметњама у развоју разговарали са министарком, фото; ТопПрес