Горњи Милановац – Наградни фонд за најбоље виолинисте на петом јубиларном Сабору у Прањанима који ће бити одржан 18. и 19. августа наредне године износи 1,5 милона динара, а занимљиво је да ће једну трећину, односно пола милиона понети виолиниста који освоји прво место.

„Тачно је да ће за пети сабор, иако мали, за нас велики јубилеј, наградни фонд износити скоро 15.000 евра. Прва виолина Србије освојиће пола милиона, Златни виолиниста понеће као награду са сабора поред ручно саграђене виолине (ручни рада Драгана Филиповић), новчану награду од 300.000 динара (3.000 евра) док ће треће, четврто и пето место бити награђено са по 2.000 евра. Зато позивам све мајсторе који желе да се пријаве и резервишу 19. август 2023. године, јер то је дан када ће цела Србија сазнати за њихове мајсторије и дан када ћемо им одати признање за њихово умеће и уручити вредне награде. Такође дан раније 18. августа шансу ће имати и млади мајстори на краљици свих иструмената. У разговору са председником Саборског одбора, Дејаном Ковачевићем разматрамо могућност штампања монографије „Пет година Сабора у част краљице иструмената” за шта ћемо покушати да обезбедимо средства из разних фондова“ казао је Гвозден Николић аутор овог јединственог Сабора на Балкану.

 

Иначе, сви заинтересовани виолинисти из Србије, али и ван ње могу се пријавити путем мејла saborviolinistasrbije@gmail.com или Фесјбук профила  https://www.facebook.com/saborviolinistasrbije.

 

 

 

ТопПрес/ ГЗС