Лапово – Први човек општине Лапово Бобан Миличић најавио је хуманитарну акцију која је покренута у овом месту ради прикупљања средстава за изградњу куће породици Петровић која је остала без крова над главом почетком фебруара месеца ове године.

„Прва хуманитарна акција коју покрећемо намењена је изградњи новог дома породици Петровић из Лапова, чија је скромна кућа страдала у пожару 05.02.2024. године. Породицу Петровић чине самохрана мајка Ана, са троје деце: Александром (13), Јованом (7), Маријом (1,5) и Анина болесна и тешко покретна мајка.

Након што је скромна кућа Петровића страдала у пожару, пријатељи их примају у свој дом, до проналажења новог крова над главом. Добри људи Лапова одазвали су се акцији прикупљања хране, гардеробе, обуће, средстава за школу, новца, на чему су они неизмерно захвални. Међутим,основни проблем ком је потребно трајно решење и који захтева нешто више средстава је изградња новог дома за ову петочлану породицу. Потребна је сигурност одрастању Анине деце, здрави услови одрастања, с обзиром на то да двоје деце већ има проблема са астмом и више од свега подршка мале заједнице чији су део, подршка свих нас.

Зато смо, у договору са породицом, отворили текући рачун на који ће бити могуће уплаћивати средства намењена искључиво изградњи њихове нове куће.

Поред могућности уплате на рачун, у плану је и реализација више хуманитарних догађаја у циљу прикупљања новчаних средстава, као и других активности о чему ћемо вас редовно обавештавати.
Ујединимо се у борби за боље сутра породице Петровић! Поделите њихову причу, позовите и своје пријатеље да у акцији учествују, јер они сада немају никога сем нас, а наше мало њима заиста много значи“, рекао је председник општине Лапово Бобан Миличић.

Подаци за уплату су:

За уплате из Србије:

Динарски рачун: 205-9001030732722-37, НЛБ Комерцијална банка, Ана Петровић, Димитрија Туцовића 16, Лапово

За уплате из иностранства:

SWIFT-BIC: KOBBRSBG
IBAN/Account Number: RS35205903103211068735
Name: ANA PETROVIC
Street: DIMITRIJA TUCOVICA 16
City, Country: Lapovo varos, REPUBLIC OF SERBIA

ТопПрес